7 oct 2012

"KAYAK GUIA" III Marnaton eDreams Sitges-Port Ginesta

El passat dissabte 06 d'octubre, un cop més, vam tenir la oportunitat de participar com a kayaks guies a la III Marnaton eDreams Sitges - Port Ginesta. Marnaton eDreams organitza competicions de llarga distància en aigües obertes per als nedadors més atrevits. Aquesta edició de la Sitges-Port Ginesta ha comptat amb la participació de gairebé 200 nedadors.

Teniem voluntaris de tots els indrets i racons i després d'una petita explicació, vam organitzar-los en cinc grups de treball per poder cobrir la longitud de tota la competició. Els caps de grup, identificats per un gran globus amarrat a la popa del seu kayak, organitzaven en el camp de la competició als membres del seu grup, repartint aquests al llarg del recorregut que havien de cobrir. Així dons, el primer grup tenia l'objectiu d'estirar als primers nedadors i fer l'acompanyament del grup que anava encapçalant la fila; el segon, el tercer i el quart, es van repartir al llarg del gruix de nedadors que seguien  i el cinquè i últim grup tancaven la fila de nedadors.

Després del tret de sortida, tothom a l'aigua, els participants frisaven per sortir a mar i gaudir del seu esport, intentar arribar era l'objectiu principal i el nostre fou ajudar-los a aconseguir-ho. Els participants sortiren bastant agrupats, i no va ser fins els 2000 primers metres que es va anar allargant la fila. Mica en mica, nosaltres com acompanyants vam repartir els membres del nostre grup al llarg del recorregut, intentant no deixar cap buit sense cobrir. Un cop més allargada la competició, vam repartir els nostres voluntaris adjudicant-los un grup de nedadors, per no deixar-ne cap sense cobrir.

Els nedadors, des de l'aigua, tenen poca visibilitat i moltes vegades els costa identificar les boies del recorregut; és fàcil desorientar-se a l'aigua, així que la feina dels kayaks no es limita a prestar ajuda per aquells que ho necessiten, sinó que és important guiar-los durant el trajecte i indicar-los el rumb a seguir fins la següent boia. 

La organització va ser fantàstica des de l'inici, la preparació dels participants així com la dels voluntaris i tota la competició va ser un èxit rotund. En tot moment, els nedadors tenien un kayak aprop, o al costat mateix. Es va actuar ràpid i amb eficiència en els moments en què es va requerir ajuda per part d'algun dels participants i tota l'estona cada un dels participants estava cobert per els kayakistes.














Volem donar l'enhorabona als organitzadors de la Marnaton per la seva feina i coordinació, a tots els kayakistes voluntaris que van assistir i que ho van fer fantàsticament bé, esperem comptar amb ells en futures assistències i de ben segur que les nostres pales es tornaran a trobar en aquest vast oceà.

Gràcies a tots!

Àlbum de fotos complert a: 

Blog de Marnaton:

No hay comentarios:

Publicar un comentario